KernKrachtig Vertellen

Grip op je verhaalpatronen, je vertelvorm en je vertelkracht. 

 

Storytelling is hip and happening. Echter, storytelling is onze oudste vorm van communicatie en geen voorbijgaande marketing trend. De eerste vorm van storytelling is in 1940 in de grotten van Lascaux in Zuid Frankrijk door een groep kinderen ontdekt. Grottekeningen die stammen uit de periode tussen 15000-13000 B.C.

Traditioneel zijn mondelinge verhalen van generatie op generatie overgedragen. Niemand weet wanneer het eerste verhaal werd verteld. In de gloed van een kampvuur door een oude wijze indiaan? Door jagers met verhalen over heldendaden? Of, door vrouwen die met verhalen de angst van hun kinderen wilden verjagen?

We zullen het nooit echt weten. De geschiedenis laat zien dat de verhalen zeer divers waren. Mythen, legendes, sprookjes, trickster verhalen, fabels, spookverhalen, heldenverhalen en epische verhalen. Deze verhalen werden herhaaldelijk verteld. Ze weerspiegelden de wijsheid en kennis van mensen over de eeuwen heen.

De meeste historici en psychologen geloven dat verhalen vertellen een van de vele dingen is die onze menselijke identiteit vormen en onze menselijkheid definiëren. Verhalen geven vorm aan onze waarden, normen, overtuigingen, identiteit, cultuur, dromen, wereldbeeld, verlangens, maar ook aan onze vooroordelen, meningen en afkeer.

In deze tijden van rzendsnelle veranderingen en digitale (r)evolutie zijn er nieuwe verhalen nodig. Verhalen die in andere vormen worden verteld en nieuwe helden die opstaan en hun stem laten gelden. Dat zien we nu op social media. Steeds meer mensen met een hang naar verbinding en betekenis. Storytelling is dé tool om mensen samen te brengen en collectief positieve veranderingen teweeg te brengen.

 

Nadat ik zelfstandig ondernemer geworden ben, heeft Waheeda mij begeleid met het schrijven van teksten voor mijn website. Wat ik als erg prettig ervaren heb, is dat Waheeda kijkt naar de persoon, en het verhaal wat bij de persoon hoort. Dus niet starten met boodschappen die je overal al leest, en geen authentiteit bevatten. Nee, eerst maar eens zelf opschrijven wie je echt bent, waar je vandaan komt en wat je werkelijke passies zijn. Na dit “huiswerk” zijn we een dag aan tafel gaan zitten om met deze gegevens de werkelijke teksten samen te stellen voor de site. Voor mij een prachtige aanpak, en meteen een controle of mijn boodschap goed overkomt en of de informatie voorziening bij de lezer de juiste indruk achterlaat. Samen met Waheeda is met “Storytelling” een persoonlijke boodschap op een mooie manier geintegreerd in een professionele tekst voor de uiteindelijke dienstverlening. De “finetuning” erg prettig via Skype kunnen doen. (en dat past dan weer bij mijn manier van werken, die ik ook graag aan mijn klanten adviseer). Waheeda, bedankt! 

Addy de Hond Eigenaar Pervenire

KernKrachtig Vertellen

Alles wat je nodig hebt om in je

business, je baan of je leven jouw

verhaal te ontdekken, te begrijpen

en op jouw oorspronkelijke wijze te

vertellen. Grip krijgen op hoe je

in de wereld staat.

Nog 6 plaatsen beschikbaar en de vroege zomer aanbieding loopt nog

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Waheeda Shadood komt uit het Engelstalige Guyana en reisde op haar 17e naar Nederland. Zij is Engelstalig van oorsprong en heeft hier de Nederlandse taal geleerd. Naast een grote liefde voor verhalen is zij een wereldburger, een wereldreiziger, een Officiële Linkedin Ambassadeur, Certified Chief Storyteller, (NOLOC/CMI) Register (Loopbaan, Narrative & Wandel) Coach & NLP Master Practitioner. Zij heeft ruim 20 jaar ervaring op het snijvlak van leiderschap, mens, organisatie, coaching, marketing, ondernemen en storytelling. Zij helpt professionals en ondernemers grip krijgen op zichzelf (mindset en keuzes) en op hun verhaal (leven, werk en brand). Zij gelooft dat dit dé weg is naar je oorspronkelijke zelf, leiderschap en purpose. Zij ziet een wereld voor zich waarin wij oordeelloos naar elkaar luisteren en collectieve verhalen maken. De kracht en kunst beheersen om onze verhalen op waarde te schatten en te ontdoen van schroom en schaamte.

× Vragen?