T.:  Goedemorgen, kunnen wij onze afspraak eventueel naar vanochtend verplaatsen? Vanmiddag krijg ik school instructies voor de kinderen.

Ik: Dat kan naar vrijdagmiddag. Ik kan nu niet, sorry!

Wat T. niet weet is dat ik vanochtend heb ingepland om de resterende 39 van 68 kaarten en brieven te schrijven. Gisteren ben ik samen met mijn man en zoon eraan begonnen. Kaarten en brieven voor de bewoners van het apartementencomplex waar wij wonen in Leidsche Rijn Centrum. Nog geen jaar geleden zijn wij er allemaal komen wonen. Wij kennen elkaar niet. Deze tijden vragen om creatieve menselijke daden. De boodschap:

Beste buur, Wat dacht je van een Whatsapp groepje waarin wij elkaar een helpend handje toesteken in tijden van corona crisis? Denk aan boodschappen doen, wc-papier of een stripje paracetamol lenen…etc.

Meedoen? Stuur mij een Whatsapp op 06-11346979 met je naam of schrijf hier je naam en telefoonnr op en stop deze in de bus van 144.

Liefs,

Waheeda

Ik zal je vertellen dat ik heel goed kon merken dat ik niet dagelijks schrijf. De boodschap werd ook steeds korter.

T.: Ok, het loopt allemaal een beetje door elkaar heen hier. Mijn vrouw is opgeroepen om extra corona spreekuur in het ziekenhuis te draaien. Hoe laat schikt het op vrijdag?

Nu ben ik geneigd om toch het schrijfwerk opzij te schuiven en met zijn verzoek in te stemmen. Uit bewondering voor zijn vrouw.

Net daarvoor had ik van mijn man het volgende bericht ontvangen:

Ministerie VWS heeft bepaald dat ik behoor tot een van de cruciale beroepsgroepen…zo voelt het absoluut niet…

Wat hij bedoelt is dat hij vindt dat wat hij doet op een zeer bescheiden schaal ligt t.o.v. de zorgverleners die aan de corona frontlinie staan. Hij is maatschappelijk werker. Behoeder van de steunlinie.

Ik leef met T. mee. Het is daarom goed om onze coachsessie uit te stellen tot eind van de week. Voor het gezin van Thijs en voor onze burenactie.

Ik: Vanaf 12 uur? Je vrouw doet belangrijk werk. Ik hoorde net dat mijn man moet blijven meedraaien in de buurtteams in Utrecht.

T.: Ja alle hulp is nodig. Ik heb hem om 13uur in mijn agenda gezet, oke?

Ik: Top!

Blijven nog drie online coachafspraken over met coachklanten waarvan één al in de zorg werkt en de andere twee een switch willen maken naar de zorg.

Waarom? KPI’s boeien mij niet. Mensen helpen dat is boeiend!

Nu nog 37 brieven schrijven.

Oh ja! Niet vergeten om af en toe mijn zoon wat film opnames te maken voor U in de Wijk Leidsche Rijn. Daar werk ik als verslaggever maar nu dat alles afgeblazen is doen we kleine peroonlijke stukken. Lastig en leuk tegelijk! Interviewer en geïnterviewde.

Life as I knew it

Afgelopen maanden ben ik bezig geweest met het ontwikkelen van het online programma Kernwaarden & Keuzes. Werken, leven en keuzes maken vanuit je kern. Je innerlijke kompas. Specifiek, je kernwaarden, je hoogste idealen. De kern van je echtheid. Deze vertalen naar kleine, concrete levensveranderende acties. Haalbare stap voor haalbare stap terug naar wie je bent en wat je hier écht te doen staat. Nu lijkt het urgenter dan ooit. Ik zie kansen. Teruggeworpen op jezelf en op wat er echt toe doet. Leiden in Tijden van Corona. Je kernwaarden aan de frontlinie. Tegelijkertijd word ik geplaagd door de gedachten: wie gaat er nu nog een online programma aanschaffen? Wie zit daar nou op te wachten? Onzekerheid slaat toe.

De telefoon gaat. Mijn schoonmoeder stelt mij een vraag die mij even uit een surrealistisch, teveel post- apocalyptisch films gezien, gevoel haalt: heb jij het nummer van de apotheek waar ik de incontinentie luiers bestel? Die heb ik! Zal ik ze voor je bellen? En zo sta ik heel even aan de steunlinie. 

 

Corona zaaien en oogsten
  1. 68 brieven en kaarten verspreid onder buren. Whatsapp groep  aangemaakt. De eerste buren hebben zich gemeld.
  2. Facebook page Stories in the Time of Corona aangemaakt. Waarom? Voor het delen van menselijke verhalen in woord, beeld en geluid. Geen complot theorieen, doomsday perspectieven, corona preventie tips, religieuze of poilitiek preken. Gewone en buitengewone verhalen van gewone en buitengewone mensen. The upside of corona in the language of your choice. Verhalen verbinden.
× Vragen?