Met toestemming van mijn klant mocht ik deze, vandaag gemaakte, printscreen van onze 2-uren durende online coachsessie, hier gebruiken. Sinds vorige week heb ik van alle individuele-/ groepsessie, online sessies gemaakt. Ideaal!! Upside? Ik kan lekker op blote voeten rondlopen. Mensen die mij kennen, weten hoe heerlijk ik dat vind.

Ondanks de surrealistische staat waar wij nu in verkeren, willen mijn klanten door met hun ontwikkeling. Logisch! Online sessies geven ons de mogelijkheid om dit te doen. Ik gebruik daarvoor whereby.com. Waar heb je het dan over als het buiten alleen over corona gaat?

1. Een sollicitatiegesprek

voor een communicatie adviseur bij een grote gemeente waarvan de datum inmiddels verschoven is. Je hier voorbereiden is anders heel gewoon alleen nu buitengewoon als ik uit mijn raam kijk en de lege winkelstraten zie. Upside is dat zij veel meer tijd heeft om zich goed voor te bereiden op:

*voorbeeld scenario’s

*visie scenario’s

*presentatie van 10 min.

2. Reflecteren op:
  • Toegevoegde waarde en eigen waarde.
  • Hoe word je door beiden beïnvloedt in je keuze voor een functie?
  • Tijdens een sollicitatiegesprek en sollicitatiepresentatie?
  • In de kracht die je laat zien?
  • Corona of geen corona wie ben je?
3. Sollicitatiestrategie

aanvullen met een strategie die vraagt om creativiteit en lef. Uit het hoofd en in de benen. Offline met mensen in contact komen. Na corona.

4. Gewoon leven

Natuurlijk hebben wij het ook gehad over hoe wij als mensen nu in deze tijd met weinig werk, kinderen thuis, partners wel aan het werk, toiletpapier gekte, ons staande houden. Hoe zij ervoor zorgt dat haar kinderen in een routine blijven, buiten spelen en van het leven genieten.

5. Life as I knew it

Ik kom uit een ontwikkelingsland en groeide op met overstromingen, schaarste aan electriciteit en water, GEEN toiletpapier (wel krantenpapier), lege supermarkt schappen, geen blikvoer, geen brood… Een land van mango’s en malaria.

Hamsteren kenden we niet. Wij aten verse groenten en fruit. Hamsteren ken ik nog steeds niet. Bij mij zijn thuis de schappen nu nog nagenoeg leeg.

 

 

Corona zaaien en oogsten
  1. Mijn man, zoon en ik gaan nu kaarten schrijven om hulp te bieden aan de buren die het apartement complex met ons delen. Omdat wij hier met z’n allen nog geen jaar wonen, kennen velen elkaar niet. Geen geschikter moment dan nu! De upside van corona. Hamsteren van hulp en saamhorigheid.
× Vragen?