Elena is een hoogopgeleide kleine, krachtige, vastberaden en toch koerstwijfelende vrouw. We kennen dat allemaal. Zij staat op het punt om een carrièreswitch te maken. Zichzelf opnieuw uit te vinden. Ik weet als geen ander hoe dat is. Wat is de meest krachtige en zuivere manier om dit te doen? Je kernwaarden gebruiken om je eigen plot te schrijven. Wat voor de meesten lijkt op abstracte idealen gebruiken om concrete keuzes te maken in werk, relaties, familie, vrienden, financiën, huis …

We hebben slechts twee sessies.

Als coach met de kernwaarden heelheid, mastery en menswaardigheid, wil ik Elena iets van blijvende waarde meegeven. Voor minder doe ik het niet. Noem het maar ego. Ik noem het betekenis. Daar zet ik een hele krachtige kernwaarden oefening voor in. Deze heb ik zelf ontwikkeld en, in de loop van de jaren, doorontwikkeld met de hulp van honderden moedige klanten. Een oefening

Om taal, antwoorden, inzichten en verhalen te vinden op en voor de vragen:
  • Wie ben ik (identiteit)?
  • Waarom doe ik wat ik doe (purpose/betekenis)?
  • Welke keuzes passen hierbij (authenticiteit)? 
  • Wat wil ik achterlaten (legacy)?
  • Wat moet ik laten (reflectie & consistentie)?
  • Hoe ziet mijn toekomst eruit (visie)?
  • Waar ben ik bereid voor te strijden (geloof & moed)?
Met slechts 3 kernwaarden

gedistilleerd uit 270. Ik noem ze je heilige drie-eenheid. Waarom drie? Omdat onze brein van oudsher geprogrammeerd is om drie te onthouden. Meer nog, omdat wij onbewust waarden in 3 categoriëen kiezen. Deze verklap ik nadat Elena de eerste fase van de oefening heeft gedaan. Aan Elena.

Niet de zoveelste generieke test

Dit instrument noem ik bewust een oefening omdat het geen generieke test is en omdat we (inter)actief en onderzoekend bezig zijn. Het is geen momentopname. De oefening ontstijgt tijd en context. Verleden, heden en toekomst komen samen. Je ware en onwrikbare kernwaarden worden onthult: de ruggengraat van je identiteit, het kompas voor je keuzes, het sjabloon voor jouw vrijheid, het recept voor jouw leven, taal voor je verhaal.

En moed

Heeft Elena de moed om keuzes te maken die consistent zijn met haar kernwaarden? Om niet afgeleid te worden door de waan van ons digitale, mainstream, veranderend bestaan? Ik vertrouw erop.

Ken jij je kernwaarden? Zijn jouw keuzes consistent met je kernwaarden?

 

Op het moment dat je beseft dat je op een kruispunt in je werk afstevent, weet je dat je de essentiele vragen aan jezelf gaat stellen: waar word ik blij van, hoezo een kruispunt, welk gedrag dan wel welke acties van mij hebben hieraan bijgedragen en vooral wat kan ik ervan leren en hoe verder. Om te voorkomen dat je hier oeverloos over gaat zitten nadenken, bel je Waheeda. Zij versnelt dit denk-proces door op een no-bullshit-wijze de spiegel voor te houden, je kernwaarden af te stoffen en je helpt weer bewust te worden van je rol. Top-ervaring.                   Remco Wieffering HP Channel Manager

Investeert in je toekomst, in je keuzes, in je verhaal en boekt een kernwaarden & keuzes programma of een ander programma van Impact Stories

Tip van deze week

Sta deze week stil bij de keuzes die je maakt. Zijn ze écht van jou? Of rol je ergens in? Gevangen in de slipstream van een ander? Waarom? Je hebt maar één leven kies bewust en leef het leven dat bij je past.

Waheeda

 

 

 

 

 

 

Published by

Waheeda Shadood QBE

Status is online

Waheeda Shadood QBE

Storyteller (Spoken & More), Coach (Choices & More), StoryTailor (Written & More): Your Next Step & Your True Story

Published • 2w

 

× Vragen?