Van de éne op de andere dag ging ik van Storytelling Apprentice naar één van de 13 gecertificeerde Chiefs Storytelling in Nederland. Met dank aan Mieke Bouma en Henk Hoffman van de Storytelling Academy.

De Franse Filosoof Paul Ricoeur zegt dat wij mensen vertellende wezens zijn die onze identiteit in verhalen vormgeven. En ik?

Ik ben de som van mijn verhalen.  

Wie ben ik? Wat is mijn betekenis? Zó begint mijn verhaal.

 

 

 

Ik sta in de koepelzaal in het Huis van Utrecht. Ik vertel over mijn overtuiging dat werk in de 21e eeuw niet draait om functietitels maar om de waarde die je toevoegt – betekenis. Dat, hoe meer wij digitaliseren en robotiseren hoe meer waarde wij hechten aan de échtheid van de mens. Dat betekent authentiek, betekenisvol en impactvol zijn in hoe wij denken en handelen, werk (vinden), zaken doen en relaties aangaan. Dat persoonlijke verhalen daarom belangrijk zijn. Terug naar de bron van je betekenis.

Ik vertel dat ik de dochter ben van afwezige ouders. Over mijn nomadisch bestaan als kind en als volwassene. Van plaats naar plaats, van huis naar huis, van studie naar studie, van Guyana naar Nederland.

Ik vertel over mijn eigen moederschap en mijn burn-out en over de terugkeer naar de hernieuwde betekenis van mijn verhalen. Ik vertel over hoe mijn leven zich ontvouwt als de drie akten van Joseph Campbel – Vertrek, Inwijding, Terugkeer.

Droge mond en kloppend hart. Mijn verhal teken ik met woorden in de lucht en met passen op de vloer.

Ik vertel over hoe ik vroeger als kind ervan droomde om kunstenares en journalist te worden. Over hoe ik, met hulp van een zelf ontwikkeld coachingsmodel DEI@Impact Stories (waar ik op afstudeerde), klanten help de schoonheid van hun eigen woorden en eigen verhalen zien, ervan genieten en deze op natuurlijke wijze, zakelijk inzetten.

De mens verbinden met de professional!

Ik laat ter afsluiting een zelfgeproduceerde, storytellende videopitch zien van mijn nieuwe bedrijf Impact Stories. Ik vertel trots dat de filmmuziek door mijn zoon is gecomponeerd.

Klaar.

Reacties

Oorverdovende stilte! En dan…

“Je staat met zoveel kracht te vertellen, wat je vertelt klopt met wat je doet. Ik ben er stil van. Je bent aligned. Dank je wel! ”

“Je stelt je kwetsbaar op maar dat maakt je zo krachtig, je raakt en inspireert me en zet me aan het denken. Dank je wel.”

“Ik hing aan  je lippen.”

“You practice what you preach.”

“Je bent in staat om zo snel en scherp hoofd met hart te verbinden.”

“Ik ga je inzetten.”

“Wanneer spreek je voor TEDX? Dit is een Ted Talk.”

Het is moeilijk om bescheiden te blijven.

Mijn hart is vol!

Waheeda Shadood is Chief Storytelling, Story Aligner en Digital Nerd (NL & ENG) alsook Register Loopbaan- en Arbeidsmarkt Coach (CMI-C en NOLOC accreditatie) en één van de 30 LinkedIn Ambassadeurs in Nederland. Zij heeft een storytellend coachingsmodel DEI (DNA, Essentie, Impact) ontwikkeld dat professionals en leidinggevenden helpt om uit eigen verhalen én de verhalen die anderen over hen vertellen hun professionele identiteit te distilleren. Je bent bewust van je eigenheid. Je handelt naar je kernwaarden. Je ervaart eenheid in de keuzes die je maakt. Je hebt je eigen taal, eigen ritme, eigen stijl. Je bent concreet en congruent in je online en offline profilering. Je omgeving ervaart dat ook. Impact! Scherpzinnig, disruptief, storytellend en taalkrachtig coacht, traint en spreekt zij over Storytelling, Loopbaanstrategie, Leiderschap, Ondernemerschap, (Arbeids)Marketinginstrumenten, LinkedIn, Netwerken, Pitchen, Personal Branding.

× Vragen?