Al moedig ik mijn klanten aan – vooral als ze mijmeren over een volgende stap, zichtbaarheid, profileren, identiteit, purpose, …
je kent het wel – dat ze regelmatig op Linkedin actief moeten zijn, weliswaar op hun eigen oorspronkelijke wijze, staat het mij soms tegen om wekelijks zichtbaar te zijn.

Het ontbreekt mij dan aan motivatie, inspiratie, inhoud, zin en eerlijk is eerlijk soms ben ik liever met mijn fingers in tuinaarde aan het wroeten, lijnen gedachtenloos aan het tekenen dan op een toetsenbord aan het tikken.

Als ik een week niets post is het algoritme genadeloos en daal ik in vindbaarheid. Als mijn post bij een select few niet in de smaak valt dan wordt het niet onder een groter publiek verspreid. Ik daal in zichtbaarheid.

Als je je eigen waarde meet aan wat anderen van je vinden dan heb je een zwaar leven. Ook als je daar niet zo gevoelig voor bent, zoals ik, raakt het je toch.

Eerlijk is eerlijk. Ik post
– om op het netvlies te blijven,
– om mijzelf scherp te houden,
– om te beinvloeden (willen we allemaal),
– om van betekenis te zijn (willen we allemaal),
– om onthouden te worden (willen we bijna allemaal),
– omdat ik ervaringen wil delen,
– omdat ik een sterk geloof/overtuiging heb in de waarde van de coaching en storytelling die ik bied.

Wist je dat ik samen met ca 20 andere collega’s, een officieel erkend Linkedin Ambassadeur ben? Sterker nog ik ben sinds 2004 lid van dit platform en eerlijk is eerlijk, we hebben een mooi huwelijk!

Maaar, hoe zijn wij beland in een wereld geregeerd en gemanipuleerd door algoritmes en AI’s die wij zelf hebben gecreërd! Om het gedrag van onszelf te tracken en te beinvloeden?! Succes, bekendheid, dienstverlening, gevoel van eigenwaarde, ergens bij horen, hangen af van keywoords, hoe vaak en hoeveel mensen ons zien op social media.
F#cking insane!

En dan geheel in de lijn van fake ik and hope that one day you’ll make it worden kant en klaar contentkalenders op social media verkocht met quotes, artikelen en wijsheden die niet van jou zijn die je dagelijks kan posten om maar in een ratrace te blijven.

Wat is tegenwoordig nog echt?
Weet jij wel wat jou echt maakt?

Het beperkende van het algoritme vs het bevrijdende van je hartritme. Vloeken in de kerk dus.

Ik wil zichtbaar zijn op mijn eigen wijze.
Het ritme van mijn hart volgen ipv het algoritme.
En jij?

Laat je antwoord achter in de comments. Daar ga ik eerlijk op reageren.
Bij www.impactstories.nl vind je jouw kern en jouw oorspronkelijkheid met #storytelling #coaching #linkedin #mindset

Waheeda reisde op haar 17e van Engelstalig Guyana naar Nederland. Zij is van oorsprong Engelstalig en heeft hier de Nederlandse taal geleerd. Ze is een eigen wijze vrouw en liefhebber van verhalen met een onwrikbare positieve en creatieve mindset en een onuitputtelijke bron van ideeën. Ze heeft ruim 20 jaar ervaring in leiderschap, ondernemen, mens, organisatie, arbeidsmobiliteit, veranderingen, transities gepaard met levenslessen, tegenslagen, crisissen, tragediën en successen.

Ze heeft als missie jou te inspireren en aan te moedigen om te gaan en staan voor je échte verhaal (Woordkracht), je ware betekenis (Hartkracht). Je doen in lijn te brengen met je verhaal & betekenis (Daadkracht). Jezelf te bevrijden. Vanuit je eigen waarde(n) en eigen verhaal te leven, werken, ondernemen en/of te leiden. Al haar storytelling en coaching programma’s, sessies, methodieken en  creativiteit zijn hierop gericht. 

Zij streeft naar een wereld waarin wij oordeelloos naar elkaars verhalen luisteren en (nieuwe) collectieve, menselijke verhalen maken. Verhalen die gaan over verbinding en die ons verbinden. Een wereld waarin  wij de kracht en kunst beheersen om onze verhalen op waarde te schatten en te ontdoen van schroom en schaamte.

www.impactstories.nl          info@impactstories.nl

× Vragen?